Uskrsnuće



Sveto pismo potvrđuje da je Isus Krist uskrsnuo iz mrtvih. U Bibliji piše: A anđeo progovori ženama: "Vi se ne bojte! Ta znam: Isusa Raspetoga tražite! Nije ovdje! Uskrsnu kako reče. Hajde, vidite mjesto gdje je ležao." (Matej 28,5.6 JB) Uskrsnuće se dogodilo onako kako su proroci prorekli. U Bibliji piše: Doista, predadoh vam ponajprije što i primih: Krist umrije za grijehe naše po Pismima; bi pokopan i uskrišen treći dan po Pismima. (1.Korinćanima 15,3.4 JB)

Isusovo uskrsnuće je središnja istina kršćanske vjere. U Bibliji piše: Ako pak Krist nije uskrsnuo, uzalud je doista propovijedanje naše, uzalud i vjera vaša. Zatekli bismo se i kao lažni svjedoci Božji što posvjedočismo protiv Boga: da je uskrisio Krista, kojega nije uskrisio, ako doista mrtvi ne uskršavaju. Jer ako mrtvi ne uskršavaju, ni Krist nije uskrsnuo. A ako Krist nije uskrsnuo, uzaludna je vjera vaša, još ste u grijesima. (1.Korinćanima 15,14-17 JB)

Što Bibliji naučava o našem uskrsnuću iz mrtvih? Uskrsnuće nam je zajamčeno zato što je Krist uskrsnuo. U Bibliji piše: No ako se propovijeda da je Krist od mrtvih uskrsnuo, kako neki među vama govore da nema uskrsnuća mrtvih? Ako nema uskrsnuća mrtvih, ni Krist nije uskrsnuo. Ako pak Krist nije uskrsnuo, uzalud je doista propovijedanje naše, uzalud i vjera vaša. (1.Korinćanima 15,12-14 JB)

Naša uskrsnula tijela razlikovat će se od naših sadašnjih tijela i bit će vječna. U Bibliji piše: Evo otajstvo vam kazujem: svi doduše nećemo usnuti, ali svi ćemo se izmijeniti. Odjednom, u tren oka, na posljednju trublju – jer zatrubit će – i mrtvi će uskrsnuti neraspadljivi i mi ćemo se izmijeniti. Jer ovo raspadljivo treba da se obuče u neraspadljivost i ovo smrtno da se obuče u besmrtnost. (1.Korinćanima 15,51-53 JB)

Zahvaljujući uskrsnuću Krist ima moć da oživi mrtve odnose i one koji su duhovno mrtvi. U Bibliji piše: Da upoznam njega i snagu uskrsnuća njegova i zajedništvo u patnjama njegovim. (Filipljanima 3,10) I vi bijaste mrtvi zbog prijestupa i grijeha. … Ali Bog, bogat milosrđem, zbog velike ljubavi kojom nas uzljubi, nas koji bijasmo mrtvi zbog prijestupa, oživi zajedno s Kristom – milošću ste spašeni! (Efežanima 2,1.4.5 JB)




Popular Posts