Uskrsnu Isus doista




Isusovo uskrsnuće je temelj kršćanske vjere. Kršćanska vjera stoji i pada s istinom svjedočanstva da je Krist uskrsnuo od mrtvih. Svjedocima koji su se susreli s uskrslim Gospodinom nije bilo lako priopćiti ono što su vidjeli i doživjeli, ono što se dogodilo. Oni su bili suočeni sa stvarnošću koja je za njih bila posve nova.

Papa Benedikt XVI. tumači: »Isusovo je uskrsnuće bilo prodor u posve nov način života, u život koji više nije podložan zakonu smrti i postojanja, nego je postavljen iznad toga – život koji je otvorio novu dimenziju ljudskoga postojanja. Stoga Isusovo uskrsnuće nije pojedinačan događaj, koji bismo mogli zanemariti i koji bi pripadao samo prošlosti…

U Isusovom je uskrsnuću dosegnuta jedna nova mogućnost ljudskoga postojanja koja sve zanima i otvara budućnost, novu vrstu budućnosti za sve ljude… Ako budna srca slušamo svjedoke i otvorimo se znakovima kojima Gospodin uvijek iznova i njih i sebe čini vjerodostojnima, onda znamo: On je uistinu uskrsnuo. On je živ. Njemu se povjeravamo i znamo da smo na pravom putu«. (Isus iz Nazareta, 233, 263).





Popular Posts